ZINK KOLOKVIJI U 2018 GODINI

Poštovani,

 

informiramo Vas da će se 23.5.2018. s početkom u 16 sati u malom amfitetatru Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u organizaciji Znanstveno-istraživačkog inkubatora održati ZINK kolokviji.

Prvi kolokvij održat će Ass. Ana Lalić, MA na temu: “Analiza prijevoda romana II gattopardo u svjetlu kontrastivne lingvistike”

Drugi kolokvij održat će V. ass. Mirela Boloban, MA na temu: “Humor Mahnitog Orlanda kao rušenje srednjovjekovnih temelja u društvu šesnaestog stoljeća”

Kratke biografije izlagačica:

ANA LALIĆ je završila studij prvog i drugog ciklusa Francuskog jezika i književnosti i Italijanskog jezika i književnosti na Odsjeku za romasnistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu gdje je zaposlena kao asistent na Katedri za italijasnki jezik i književnost. Dvostruka je dobitnica priznanja Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu.

MIRELA BOLOBAN je završila studij Italijanskog jezika i Francuskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Uspješno je završila drugi ciklus studija iz Francuske književnosti na Univerzitetu Paris 8, 2014 godine u Parizu. Od oktobra 2017. godine je zaposlena na odsjeku za romanistiku Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu kao viša asistentica.
Radujemo se Vašem dolasku.
Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s