Održani ZINK kolokviji u 2017 godini

Dana 19.5.2017 godine u malom amfiteatru Filozofskog fakulteta u Sarajevu sa početkom u 16 časova održan je prvi i drugi ZINK kolokvij.

Prvi kolokvij održala je mr.sc Jelena Gaković, viši asistent na odsjeku za Sociologiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu na temu Feministička teorija medija. U izlaganju je predstavljena feministička perspektiva razumijevanja medija i ukazano je na doprinose koje ista nudi za mogućnost drugačijeg istraživanja fenomena suvremene komunikacije i sredstava informisanja. Centralni dio izlaganja se odnosi na feminističku kritiku dominantnih tema suvremenih medija i načina na koji u ovim temama prikazuju i tretiraju žene.

Drugi kolokvij održao je mr.sc.Kerim Sušić na temu Odnos metafizike i teologije u al-Farabijevoj filozofiji. Sušić je u izlaganju ukazao na al-Farabijevo diferenciranje filozofije i teologije kroz ukazivanje na odgovarajuća mjesta u njegovom djelu koja se odnose na ovu distinkciju. Centralni dio izlaganja odnosi se na pozicioniranje al-Farabijeve filozofije unutar šireg korpusa islamske filozofijske misli i na prikazivanje njene jedinstvene misaone i problemske orijentacije.

Moderator izlaganje bio je Ass.Tomislav Tadić, MA.

IMG_0401IMG_0402IMG_0399IMG_0403

 

Advertisements

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s